bugün

entry'ler (839)

mütevazi bir düğünün yaklaşık olarak maliyeti

Ülkemiz şartlarında en mütevazi sayılabilecek sade bir düğünün erkek tarafına yaklaşık maliyetini çıkardım tahmini 70 bin TL. civarında çıkıyor.Tabii bu rakam kesin bir şey değil; sizin yaşadığınızın toplumun düğün gelenek görenekleri ile gelir durumunuz ve hayat standartlarına göre değişebilir.Yaşamımızın her alanında olduğu gibi düğün işleri de belli bir sermayesiz olmuyor maalesef.Bu fikir bana ait ancak evlenen çiftlere 2-3 yılda geri ödemeli faizsiz kredi verilirse evlilik oranlarında önemli miktarda artış olacağı kanaatindeyim.

yanlış yazılan kelimeler

Sosyal medyada sıkça rastladığımız hatalı kelimeler;
sohpet (yanlış) sohbet(doğru)
deyerli(yanlış) değerli(doğru)

bankamatikte uzun süre duran kişi

aldığı nakit parayı saymayı ihmal etmeyen tiplerdir.

takip edilesi youtube kanalları

köksal baba.

en tipsiz kadının bile kendini bir şey sanması

Nüfus verilerine göre kadın/erkek oranı eşit olan ülkelerde bu durum normaldir.Kadın nüfusunün erkek nüfusunün iki katı olduğu ülkelerde durum tam ters olur.

güzel kadınların tipsiz erkeklerden hoşlanması

günümüz kadınları genelde maddi durumu iyi olan erkeklerden hoşlanıyorlar.kültür,eğitim,yakışıklılık falan onlar için ikinci planda.Artık eskisi gibi işin olması bile onlar için yeterli değil. Babadan kalma servetiniz,evinizin ve arabanızın olduğunuz öğrensinler daha önce yüzünüze bakmayacak kadınlar teklifte bulunur.

türk esnafının en büyük sorunu

işten çok kapıdan gelen geçeni izlemekle, insan sarraflığı yapmakla meşguller.

facebook kullanmamak

sosyal medya günümüzde bir yaşam tarzı olmuştur.ilkokul mezununundan profesörüne herkes orda. Son zamanlarda bazı insanlar görüyorum facebookta hemen hemen iki günde bir paylaşım yapıyor. Demek ki bazıları sanal alemde beğenilmekten hoşnut oluyor. Facebook'u aktif kullananan Kişiler kendi reklamını ve haberini yapmayı seven kişiler,ancak gerçek hayatta böyleler mi bu muamma konusu.

savaş görmüş yazarlar

iran-Irak Savaşı(1980-1988)
1.körfez savaşı (1991)
Bosna Savaşı(1992-1995)
Irak Savaşı(2003)

abartılı evlilik geleneklerimiz

Ülkemizde her geçen gün evlenme oranları azalıyor ve bekar olarak yaşayan fert sayısı artmaktadır.Herkes evlenmeyenleri niye evlenmiyorsun diye boş cümlelerle eleştiriyor.Halbuki olayın özüne inince kız isteme,söz,nişan,nikah,kına,düğün,balayı....sonu gelmeyen gelenekler. Birde son zamanlarda bu geleneklere ev ve araba sahibi olma kriteri eklenince evlilik çoğusu için hayal oldu.Gösterişin ön planda olduğu günümüz evlilikleri zengin geleneği olma yolunda ilerliyor. Çoğusu evlenip yıllarca geleceğini ipotek altına alarak kredi borcu ödeyeceğine bekar kalmayı yeğliyor. En iyi ihtimal mütevazi bir köylü kızıyla sade bir törenle evlenmek. Eminim ki oda bu şartları fazlasıyla isteyecektir.

en şerefsiz esnaf tipi

içeri girdiğinizde sizi "efendim" diye karşılayıp ürünü sattıktan sonra " abi" diye uğurlayan esnaf.Köprüyü geçene kadar ayıya dayı demeyi kendine prensip edinmiştir.

dışarıda yemek

Eskiden bende dışarda takılırdım çorba 10 lira olunca bir hesap yaptım gelirimizin çoğunu esnafa kaptırmışız.Evde yemek hem sağlıklı,ekonomik ve daha keyifli geliyor.

camiye gidip uyumak

istanbulun gelişmiş semtlerindeki bir camide cuma namazına gidince suriyelilerin uyuduğunu görmüştüm.

camiye gidip uyumak

istanbulun gelişmiş semtlerindeki bir camide cuma namazına gidince suriyelilerin uyuduğunu görmüştüm.

azgın teke sendromu

Kısaca 60 yaşı üstü dedelerin cinsel isteğinin herkesi şaşırtırcasına artması.Eğer eşi vefat etmiş ise önüne gelene evlilik teklifinde bulunur.

32 mb ram li bilgisayar

Eğer oyun programları,3 boyutlu autocad, netcad,arcgis gibi mühendislik programları veya grafik tasarım programları kullanıyorsanız kesinlikle 32 gb ram öneririm.4gb ram olan bilgisayarlar yeterince verimli çalışmaz çöpe atma zamanı geldi.ekran kartı özelliklerini de iyi incelemenizi öneririm.

insanlık tarihini değiştiren en önemli olay nedir

Elektriğin keşfedilmesi.şuanda elektrik olmasaydı taş devrinde yaşıyor olurduk.

çanakkale savaşı

Sarıkamış ruhu olmasaydı çanakkale olmazdı.Çanakkale ruhu olmasaydı biz olmazdık.

en başarısız başbakan

Yalım erez.

adolf hitler

sovyet kızılordusu Almanyayı işgal edince intihar ederek hayatına son vermiştir.Hayatı ölüm üzerine kurulu insanın sonu da böyledir.Keşke führer maceraperestlik yapmayıp o dönemdeki Almanyanın gelişmiş sanayi gücünü dünyaya daha faydalı işlerde harcasaydı.